به گزارش شهرآرانیوز، این شرایط امروز نیز در بازار با شدت بیشتری ادامه یافت تا جایی که شاخص اصلی تالار شیشهای در پایان وقت معاملات با افت ۱۰ هزار واحدی بار دیگر به سطح یک میلیون و ۱۶۱ هزار واحد بازگشت.
شاخص کل هم وزن نیز همسو با افت شاخص کل، ۲۶۳۷ واحد عقب نشینی کرد و به سطح ۷۴۴ هزار و ۶۵۸ واحد رسید.
در این میان، اما سهمهای کوچک بازار مورد توجه بازار قرار گرفتند و اغلب آنها سبزپوش شدند. همین موضوع کافی بود تا شاخص فرابورس بر خلاف شاخص کل و شاخص هم وزن، سبزپوش شود و در پایان وقت معاملات با ۳۳ واحد رشد در ارتفاع ۲۶ هزار و ۲۳۰ واحدی آرام بگیرد.
در بین بورسیها نمادهای فولاد، شستا، حکشتی، خودرو، فارس و رمپنا بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند و در بین فرابورسیها نیز نمادهای کگهر، انتخاب و فصبا بیشترین اثر مثبت را بر شاخص کل فرابورس گذاشتند.
امروز از بین ۸۲۹ نماد بازار، ۵۴ درصد آنها به ارزش ۱۹۲۹ میلیارد ریال سبزپوش و ۴۱ درصد آنها نیز به ارزش ۳۱۰۱ میلیارد ریال به رنگ قرمز درآمدند.
همچنین در پایان وقت معاملات امروز ارزش معاملات بازار به حدود ۵ هزار و ۵۸ میلیارد تومان رسید و حقوقیها با خرید ۲۶۰ میلیارد تومان از سهام حقیقی ها، دست برتر را در بازار امروز داشتند.
آنطور که از رفتار فعالان بازار سرمایه پیداست، به نظر میرسد در دو ماهه اخیر سهامداران حقیقی بازار با مشاهده جو منفی، از خارج نشده اند و سرمایههای خود را به سمت صندوقهای سرمایه گذاری قابل معامله سوق داده اند.
اگر در سالهای گذشته بازار با افت و فشار فروش مواجه میشد، سرمایهها به سمت بازارهای موازی رهسپار میشد، اما اکنون با وجود رکود در بازارهای موازی، سرمایه گذاران حقیقی ترجیح داده اند سرمایه خود را در بازار نگه دارند، اما مستقیما به خرید و فروش سهام ورود پیدا نکنند و وظیفه آن را بر عهده صندوقهای سرمایه گذاری وانهند.
کارشناسان معتقدند با نزدیک شدن به ماههای پایانی سال و با نمایان شدن اثار کاهش ارزش پول ملی، به نظر میرسد رغبت سرمایه گذاری در بازار سهام افزایش پیدا کند. از سوی دیگر ممکن است در این مدت سیاستگذار نتواند بورس را همچون بازارهای طلا و ارز تحت کنترل درآورد و به همین دلیل شرایط برای ورود سرمایه به بازار سهام فراهم خواهد شد مگر آنکه ریسکهای سیستماتیک و غیرسیستماتیک دست از سر بازار بردارند.